BinnenkortBuitenlands nieuws

Michel Plasson dirigeert Parelvissers in Luik

De 86-jarige maestro Michel Plasson dirigeert vanaf 8 november een herneming van Les pêcheurs de perles bij de Opéra Royal de Wallonie in Luik. Annick Massis zingt de rol van Leïla.

Annick Massis. (© Gianni Ugolini)

Les pêcheurs de perles is na Carmen de bekendste opera van Georges Bizet. Het exotische verhaal over de priesteres Leïla en de vrienden Nadir en Zurga, die beiden voor de schoonheid van Leïla vallen, werd in 2015 door Yoshi Oïda geënsceneerd bij de Opéra Royal de Wallonie. Die productie keert nu terug bij de opera in Luik.

Bij de premièrereeks dirigeerde Paolo Arrivabeni. Voor de reprise heeft het operahuis de eminente dirigent Michel Plasson in huis gehaald. Plasson maakt al sinds de jaren zestig carrière en maakte onder meer naam met zijn opnames van Franse opera’s, waaronder Les pêcheurs de perles met Barbara Hendricks.

Plasson leidt het orkest en het koor van de Opéra Royal en een cast met Annick Massis als Leïla, Cyrille Dubois als Nadir en Pierre Doyen als Zurga. De rol van Nourabad wordt gezongen door Patrick Delcour.

Les pêcheurs de perles gaat op 8 november in première en is tot en met 16 november te zien. Zie voor meer informatie de website van de Opéra Royal de Wallonie.

Vorig artikel

Van Essen en Treurniet zingen Hans en Grietje

Volgend artikel

Luikse opera wil internationaal meedraaien

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.