BinnenkortBuitenlands nieuwsNieuws

Rammeloo en Cornet in Essener Zauberflöte

Het Aalto-Musiktheater in Essen herneemt Ezio Toffolutti’s productie van Die Zauberflöte, met sopraan Maartje Rammeloo als Pamina en Martijn Cornet als Papageno. Er zijn van 17 november tot en met 29 december vier voorstellingen.

Martijn Cornet als Papageno in Die Zauberflöte. (© Saad Hamza)

Die Zauberflöte is één van de meest geliefde opera’s van Mozart en is in Essen al vele jaren te zien in de enscenering van Toffolutti. De herneming bij het Aalto-Musiktheater wordt muzikaal geleid door Friedrich Haider en telt in de cast een paar bekende Nederlandse namen.

Bariton Martijn Cornet zingt de komische rol van Papageno. Cornet neemt dit seizoen afscheid als lid van het solistenensemble in Essen, waarin hij onder meer Papageno al vaker zong. Maartje Rammeloo is te gast in het Duitse theater. Ze neemt alleen de première op 17 november voor haar rekening, daarna neemt Tamara Banješević de rol van Pamina over. Rammeloo is vanaf 20 december ook te zien als Musetta in La bohème, met Martijn Cornet als Schaunard.

Die Zauberflöte is verder bezet met onder anderen de Belgische sopraan Emma Posman (Königin der Nacht) en de Belgische bas Tijl Faveyts (Sarastro). Dmitry Ivanchey zingt Tamino.

Zie voor meer informatie over de productie de website van het Aalto-Musiktheater.

Vorig artikel

Win vrijkaarten voor Damrau en Pappano!

Volgend artikel

Pamina als powervrouw in Die Zauberflöte

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.