BinnenkortNieuws

Met brengt Glass’ Akhnaten in bioscoop

De Metropolitan Opera brengt op 23 november live een nieuwe productie van Akhnaten van Philip Glass in de bioscoop. Phelim McDermott regisseert, Karen Kamensek dirigeert en Anthony Roth Costanzo zingt de titelrol.

Scène uit Akhnaten bij de Metropolitan Opera. (© Karen Almond / Met Opera)

Philip Glass (1937) is één van de bekendste en meest vooraanstaande componisten in Amerika. Met Akhnaten, Einstein on the Beach en Satyagraha creëerde hij drie grote werken over grote ideeën. Akhnaten is gebaseerd op de historische figuur van de Egyptische farao Echnaton. De opera laat zijn regeerperiode in een aantal losse scènes zien, beginnend bij de begrafenis van zijn voorganger en eindigend met een scène waarin de hoofdpersonages tussen de ruïnes van hun eigen verleden rondzwerven.

Regisseur Phelim McDermott maakte eerder een productie van Satyagraha bij de Metropolitan Opera. Nu keert hij terug in New York voor Akhnaten. De enscenering creëerde hij oorspronkelijk voor de English National Opera en de LA Opera.

McDemott werkt samen met dirigente Karen Kamensek, die haar Met-debuut maakt, en zangers als countertenor Anthony Roth Costanzo, mezzosopraan J’Nai Bridges (Met-debuut in de rol van Nefertiti, vrouw van Akhnaten) en sopraan Dísella Lárusdóttir (Tye).

Akhnaten is in Nederland te zien bij vestigingen van Pathé, Theater de Speeldoos in Baarn en Foroxity Filmarena in Limburg.

Zie voor meer informatie over de productie de website van de Metropolitan Opera.

Hieronder de trailer van de productie:

Vorig artikel

Walküre bij DNO: bundeling van oerenergie

Volgend artikel

IVC: het programma, de duo's, de jury

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.