BinnenkortBuitenlands nieuwsNieuws

Aalto brengt Lehárs Land des Lächelns

Het Aalto-Musiktheater in Essen brengt op 7 december een nieuwe productie van de operette Das Land des Lächelns in première. Sabine Hartmannshenn ensceneert het werk van Franz Lehár, Friedrich Haider dirigeert.

Het Aalto-Musiktheater in Essen. (© Bernadette Grimmenstein)

Sinds zijn aantreden in 2013 werd intendant Hein Mulders ieder jaar gevraagd: wanneer doe je eens een operette? “Maar je hebt maar vijf premières en er zijn vier eeuwen opera om uit te kiezen”, zo vertelde hij eerder dit seizoen in een uitgebreid interview met Place de l’Opera. “De vraag bleef echter, dus brengen we er nu ongeveer één om het jaar.”

Das Land des Lächelns is het resultaat van de aanhoudende vraag. De operette van Lehár gaat over Lisa, afkomstig uit de Weense high society, en de Chinese prins Sou-Chong, op wie Lisa smoorverliefd is. Ondertussen wil Gustl het hart van Lisa veroveren. Als Sou-Chong terug naar China moet, volgt Lisa hem. Het leven in het ‘Land des Lächelns’ is echter heel anders dan ze dacht.

Het werk ging onder de titel Die gelbe Jacke in 1918 in première, maar groot succes bleef uit. Lehár bewerkte zijn operette met hulp van andere librettisten en ging een samenwerking aan met de beroemde Richard Tauber. Onder de nieuwe titel Das Land des Lächelns werd het werk een groot succes, mede door de hit ‘Dein ist mein ganzes Herz’.

In de nieuwe productie van Sabine Hartmannshenn zingen Carlos Cardoso (Sou-Chong), Jessica Muirhead (Lisa), Christina Clark (Mi) en Albrecht Kludszuweit (Gustl) de hoofdrollen.

Er zijn van 7 december tot en met 17 juni veertien voorstellingen. Zie voor meer informatie de website van het Aalto-Musiktheater.

Vorig artikel

Kostuumshow rond Akhnaten van Glass

Volgend artikel

Runia en Van Nispen brengen nieuw recital

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.