BinnenkortNieuws

Sally Matthews debuteert in Serie Grote Zangers

Sopraan Sally Matthews is op vrijdag 24 januari voor het eerst te gast in de Serie Grote Zangers in het Muziekgebouw aan ’t IJ. Samen met pianist Simon Lepper brengt ze repertoire van Grieg, Wagner, Sibelius, Pfitzner en Strauss.

Sally Matthews. (© Johan Persson)

Sally Matthews maakt sinds de eeuwwisseling wereldwijd carrière als operazangeres. Ze begon met lichte sopraanrollen en maakte daarmee veel furore, onder meer tijdens vele optredens in Amsterdam. Inmiddels is ze doorgegroeid naar zwaardere partijen als de titelrol in Jenůfa, de titelrol in Rusalka en de Feldmarschallin in Der Rosenkavalier. Eind 2016 won ze de Prix d’Amis van de Vrienden van De Nationale Opera voor haar vertolking van Blanche in Dialogues des Carmélites.

Matthews gaf de afgelopen jaren meerdere recitals in de Kleine Zaal van het Concertgebouw, maar was nog niet te gast in de liedserie van het Muziekgebouw, de Serie Grote Zangers. Ze debuteert daar met een Duits-Scandinavisch programma. Naast 6 Liederen van Edvard Grieg en de bekende Wesendonck-Lieder van Wagner klinkt een set liederen van Sibelius en een greep uit Richard Strauss’ geliefde liedrepertoire, met onder meer de hits ‘Morgen’ en ‘Cäcilie’. Minder bekend op het programma zijn ‘Hast du von den Fischerkindchen’ en ‘Venus Mater’ van Hans Pfitzner.

Matthews wordt net als tijdens haar recitals in het Concertgebouw begeleid door Simon Lepper. De jonge sopraan Elenora Hu verzorgt onder begeleiding van Gilbert den Broeder een voorprogramma met liederen van Resphighi.

Het voorprogramma begint om 19.30 uur, het recital om 20.15 uur. Zie voor meer informatie de website van het Muziekgebouw aan ’t IJ.

Hieronder als opwarmertje een fragment van Matthews in ‘Dove sono’, de bekende aria van de Contessa in Le nozze di Figaro:

Vorig artikel

Mooie maar statische Nabucco uit Charkov

Volgend artikel

Nieuw operafestival gelanceerd in Bayreuth

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.