BinnenkortNieuws

Royal Opera brengt Bohème in bioscoop

Tientallen bioscopen in Nederland vertonen op woensdag 29 januari live een voorstelling van La bohème door het Royal Opera House in Londen. Sonya Yoncheva en Charles Castronovo zingen de hoofdrollen in Puccini’s klassieker.

Sopraan Sonya Yoncheva. (© Rolex / Hugo Glendinning)

La bohème is één van de bekendste opera’s ooit geschreven. Puccini’s meesterwerk over een groep arme kunstenaars in Parijs en de liefde tussen dichter Rodolfo en naaister Mimì wordt ieder seizoen door een groot aantal operahuizen opgevoerd.

Het Royal Opera House bracht La bohème decennialang in een klassieke enscenering van John Copley. Die legendarische productie was in 2015 live in de bioscoop te zien. Het jaar erop verving het Londense operahuis de productie door een nieuwe regie van Richard Jones. “De karaktervolle productie van Richard Jones weet de samenkomst tussen komedie, romantiek en tragiek perfect te vangen”, beschrijft de Royal Opera. “Het effect wordt versterkt door de spectaculaire kostuum- en decorontwerpen van Stewart Lain.”

Voor de live-vertoning in de bioscoop heeft het Royal Opera House een cast samengesteld van enerzijds beroemde operazangers en anderzijds voormalige leden van het Jette Parker Young Artists Programme. Sopraan Sonya Yoncheva en tenor Charles Castronovo vormen het centrale liefdesduo. Andrzej Filoñczyk vertolkt Marcello en Aida Garifullina zingt Musetta. De muzikale leiding is in handen van Emmanuel Villaum.

La bohème is bij een groot aantal bioscopen in Nederland te zien. Op www.royaloperahouse.nl is een overzicht van alle deelnemende bioscopen te vinden.

Zie voor meer informatie over de productie zelf de website van het Royal Opera House.

Hieronder een fragment uit de productie:

Vorig artikel

Homoki regisseert Nabucco bij DNO

Volgend artikel

Luikse opera speelt Franse versie Don Carlos

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.