BinnenkortNieuws

Erik Slik regisseert Mozart en Salieri

Tenor Erik Slik regisseert op 29 januari en 2 februari Rimski-Korsakovs opera Mozart en Salieri in een Nederlandse vertaling van pianiste Rixt van der Kooij. De uitvoeringen vinden plaats in Den Haag en Leeuwarden.

Tenor Erik Slik. (© Stephan Walzl)

Nikolaj Rimski-Korsakov baseerde zijn kameropera Mozart en Salieri op het gelijknamige toneelstuk van Alexander Poesjkin. Het verhaal – over de vermeende rivaliteit tussen Salieri en zijn jonge collega Mozart – werd in de jaren tachtig van de vorige eeuw wereldberoemd door de film Amadeus.

De bekende Nederlandse tenor Erik Slik zingt de rol van Mozart en is tevens verantwoordelijk voor de regie. Bariton Sinan Vural vertolkt Salieri en mezzosopraan Laetitia Sprij is Salieri’s zangleerling, die liever iets van Mozart zingt. Pianiste Rixt van der Kooij verzorgt de begeleiding. Zij maakte ook een nieuwe Nederlandse vertaling voor de uitvoeringen.

Mozart en Salieri is op woensdag 29 januari te zien in Studio Pulchri in Den Haag (informatie wie Kamerbreed Klassiek) en op zondag 2 februari in de Doopsgezinde Kerk in Leeuwarden (informatie via Vocaal drieluik).

Vorig artikel

ZaterdagMatinee brengt tragische Rossini

Volgend artikel

Quirijn de Lang zingt Almaviva bij Opera North

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.