BinnenkortNieuws

Quirijn de Lang zingt Almaviva bij Opera North

De Nederlandse bariton Quirijn de Lang zingt vanaf 1 februari de rol van graaf Almaviva in The Marriage of Figaro bij Opera North. Dirigent Antony Hermus heeft de muzikale leiding.

Quirijn de Lang. (© Dik Nicolai)

Quirijn de Lang – een Nederlandse operazanger die met name in Groot-Brittannië carrière maakt – is een vertrouwde gast bij Opera North. Hij zong er de afgelopen jaren een groot aantal rollen, waaronder Guglielmo, Dandini en Danilo. Begin 2015 vertolkte hij graaf Almaviva in de première van The Marriage of Figaro, een nieuwe productie van Jo Davies.

Davies’ enscenering keert nu terug bij Opera North en De Lang zingt wederom Almaviva. Mozarts beroemde opera wordt, zoals gebruikelijk bij het operahuis uit Leeds, gezongen in het Engels. Andere castleden zijn onder anderen Philip Rhodes (Figaro), Fflur Wyn (Susanna), Máire Flavin (gravin Almaviva) en Heather Lowe (Cherubino).

Antony Hermus heeft de muzikale leiding. Hij maakte in september 2018 zijn debuut bij Opera North met een veelgeprezen productie van Tosca en keert nu terug voor Mozarts klassieker. Hij dirigeert de zeven voorstellingen in het Grand Theatre in Leeds (1 t/m 29 februari). De productie toert vervolgens langs Newcastle, Manchester en Nottingham. Die voorstellingen worden gedirigeerd door James Hendry.

Zie voor meer informatie over de productie de website van Opera North.

Hieronder de trailer:

 

Vorig artikel

Erik Slik regisseert Mozart en Salieri

Volgend artikel

Pohl zingt Mahler-liederen bij AVROTROS

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.