BinnenkortNieuws

Maria Fiselier zingt vier rollen in Rigoletto

Maria Fiselier soleert vanaf 7 februari in een reprise van Rigoletto bij de Komische Oper Berlin. De Nederlandse mezzosopraan vertolkt maar liefst vier rollen in de productie van intendant Barrie Kosky.

Maria Fiselier. (© Sarah Wijzenbeek)

Maria Fiselier is een Nederlandse mezzo die opgeleid werd aan het Koninklijk Conservatorium, onder de titel To go into the unknown haar eerste cd uitbracht en in 2018 bij het grote publiek bekend werd door haar optredens in het tv-programma Beste Zangers. Sinds 2016 maakt Fiselier deel uit van het solistenensemble van de Komische Oper Berlin.

Barrie Kosky, intendant van de Komische Oper, maakte in 2009 een productie van Verdi’s bekende opera Rigoletto uit 1851. Het Berlijnse operahuis omschrijft de regie als een “fantastische nachtmerrie”.

Fiselier combineert vier kleinere rollen: de gravin van Ceprano, Sparafuciles zus Maddalena, Gilda’s vertrouwelinge Giovanna en de page van de hertogin. De hoofdrollen in de productie worden gezongen door Leonardo Capalbo (Hertog van Mantua), Nikoloz Lagvilava (Rigoletto) en Ekaterina Sadovnikova (Gilda).

Rigoletto is van 7 februari tot en met 21 maart vier keer te zien. Zie voor meer informatie de website van de Komische Oper Berlin.

Maria Fiselier zingt dit seizoen ook nog in producties van Die Zauberflöte, La traviata en Anatevka. Zie voor meer informatie de profielpagina van Fiselier op de website van de Komische Oper.

Vorig artikel

Opera Vlaanderen speelt zeldzame Schreker

Volgend artikel

Richard Jones' Bohème overdrijft

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.