BinnenkortNieuws

Bostridge zingt Schubert in Concertgebouw

Ian Bostridge en Julius Drake geven op dinsdag 3 maart een recital in het Concertgebouw. Ze brengen ‘een bijzondere selectie psychologisch geladen liederen van Schubert’.

Ian Bostridge. (© Ben Ealovega)

Franz Schubert is één van de belangrijkste componisten in de carrière van de Britse tenor Ian Bostridge. Hij zong honderden liederen van Schubert en schreef een boek over diens beroemdste liederencyclus, Winterreise.

Voor zijn recital in de Kleine Zaal van het Concertgebouw selecteert Bostridge liederen uit allerlei periodes van Schuberts loopbaan. Thema’s als verlangen, gemis en hoop staan centraal in de werken, waaronder ‘Der Wanderer’, ‘An die Freunde’ en ‘Im Abendrot’.

Bostridge wordt begeleid door pianist Julius Drake, met wie hij al meer dan 25 jaar een duo vormt. Drake is één van de bekendste liedpianisten. Hij werkt samen met een groot aantal bekende zangers en is regelmatig in het Concertgebouw te horen.

Zie voor meer informatie over het recital de website van het Concertgebouw.

Vorig artikel

Elza van den Heever debuteert in Rotterdam

Volgend artikel

Seizoen NTR ZaterdagMatinee 2020/2021

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.