BinnenkortNieuws

Festival Via Musica gaat terug naar de basis

Het Festival Via Musica vindt dit jaar op 7 en 8 augustus plaats. Op verschillende locaties in Flevoland worden kleinschalige concerten georganiseerd, onder meer met mezzosopraan Karin Strobos.

Karin Strobos. (© Keke Keukelaar)

Het Festival Via Musica is een initiatief van het Apollo Ensemble. Het begon als Travelling in Baroque en ging vorig jaar onder de nieuwe naam Via Musica verder. Dit jaar is het festival toe aan zijn dertiende editie.

Door de coronacrisis is het programma voor dit jaar aangepast. Zo zal het Apollo Ensemble zelf niet optreden en door de anderhalvemeterregel zijn er een beperkt aantal tickets voor de concerten beschikbaar. Alle concerten worden ook via een betaalde livestream aangeboden. ‘Het wordt een festival zonder toeters en bellen’, zegt de organisatie. ‘Terug naar de basis, terug naar de kern. En dat is de livemuziek, die de afgelopen maanden zo node is gemist.’

Het programma is geïnspireerd door Goethe. Zijn poëzie, door vele componisten op muziek gezet, speelt een belangrijke rol in de concerten. Zo brengt mezzosopraan Karin Strobos samen met pianist Reinild Mees het recital Goethes Vrouwen (7 augustus, 20.00 uur, Almere). In een semi-enscenering van Klaus Bertisch brengen Strobos en Mees Goethe-personages als Gretchen, Klaartje, Mignon en Philine tot leven. De muziek komt van onder anderen Beethoven, Schubert, Schumann en Tsjaikovski.

Op 8 augustus staan traditiegetrouw rondreisconcerten gepland. Bezoekers kunnen per fiets of auto door Flevoland reizen en verschillende concerten bezoeken.

Zie voor meer informatie de website van Festival Via Musica.

Vorig artikel

Cité de l’Opera: James, Ennio en Marin

Volgend artikel

Jeannette van Schaik in Zuiderstrandstream

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.