BinnenkortNieuws

Jeannette van Schaik in Zuiderstrandstream

Jeannette van Schaik is de vocale gast in een livestream van het Haagse Zuiderstrandtheater op donderdag 9 juli. Het publiek komt niet naar het theater, het theater komt online naar de bezoekers, die thuis kunnen kijken wat zich in de Havenfoyer van het theater afspeelt. Jeannette van Schaik treedt op met pianist Peter Nilsson en de musici van Club Classique.

Jeannette van Schaik. (© Marleen Dalhuijsen)

ZST Live is het tijdelijke platform voor podiumkunsten op afstand van het Zuiderstrandtheater. Iedere week, op woensdag- en donderdagavond, zijn er optredens zonder publiek, maar met camera’s. Eerder waren bekende Nederlandse musici als Daria van den Bercken te zien in de Havenfoyer van het theater, net als Nikola Meeuwsen en het Matangi Quartet.

Het programma dat sopraan Jeannette van Schaik op donderdag 9 juli brengt, is breed geschakeerd met Italiaans, Frans en Duits repertoire. Het thema is ‘A night at the opera’. Een lied van Henri Duparc, een aria uit La bohème van Puccini en het ‘Ave Maria’ uit Otello van Verdi zijn een paar voorbeelden van de stukken die de sopraan zal zingen, begeleid door Peter Nilsson en het strijkkwartet van Club Classique.

Een aria uit Das Liebesverbot is actueel, gegeven de aankondiging van Opera Zuid dat die opera van Wagner op het programma van het operahuis staat. Ook vooruit wijst muziek van Respighi. Dat repertoire maakt deel uit van de binnenkort te verschijnen eerste solo-cd van Jeannette van Schaik, die de plaat net voor de lockdown opnam in het Muziekcentrum van de Omroep. Op het album komt naast muziek van Respighi materiaal van Korngold en Strauss. Binnenkort leest en hoort u op Place de l’Opera meer over het album Elysium.

Jeannette van Schaik, Peter Nilsson en de Club Classique-musici Myrthe Helder, Rada Ovcharova, Hessel Moeselaar en Leonard Besseling zijn door de coronacrisis sterk getroffen in hun inkomenspositie. Het bekijken van de livestream is gratis, maar u kunt op www.geef.nl een donatie doen.

Het optreden is vanaf 20.00 uur te zien op de website van het Zuiderstrandtheater en via Facebook.

Vorig artikel

Festival Via Musica gaat terug naar de basis

Volgend artikel

Reisopera probeert Magelone & Peter uit

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.