BinnenkortNieuws

Reisopera probeert Magelone & Peter uit

De Nederlandse Reisopera geeft op zaterdag 11 juli twee try-outs van de nieuwe ‘muzikale short story’ Magelone & Peter, geregisseerd door Rennik-Jan Neggers en gedirigeerd door Ben Weishaupt. Het publiek mag na afloop feedback geven.

Repetitiebeeld van Magelone & Peter. (© Annina Romita)

De Reisopera besloot onlangs zijn grote producties van komend seizoen door te schuiven naar 2022 en 2024. Voor seizoen 2020/2021 werkt het Enschedese gezelschap nu aan een aantal kleine producties. Magelone & Peter is de eerste in die reeks.

De productie is geïnspireerd door het televisieprogramma Memories, dat oude geliefden bij elkaar brengt. Het verhaal draait om de uitgebluste relatie van Magelone en Peter. De muziek wordt genomen uit de liederencyclus Die schöne Magelone van Johannes Brahms. De liederen worden afgewisseld met gesproken tekst, uitgedacht door regisseur Rennik-Jan Neggers.

De rollen van Magelone en Peter zijn dubbel bezet. Vera Fiselier en Franske van der Wiel zingen Magelone, Vincent Kusters en Jacques de Faber vertolken Peter. Muzikaal leider Ben Weishaupt begeleidt zelf achter de vleugel.

De try-outs vinden plaats om 19.00 en 21.00 uur in het Wilminktheater in Enschede. Er is plek voor maximaal honderd bezoekers. Na afloop kunnen de bezoekers via een invulkaart feedback op de voorstelling geven, aangezien de productie nog in ontwikkeling is.

De datum van de première en overige voorstellingen zijn nog niet bekend.

Zie voor meer informatie de website van de Nederlandse Reisopera.

Vorig artikel

Jeannette van Schaik in Zuiderstrandstream

Volgend artikel

Opera Zuid presenteert aangepast seizoen 2020/2021

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.