BinnenkortNieuws

Kok en Bollen geven Kapel Concert in Hilversum

Mezzosopraan Yvonne Kok en pianist David Bollen geven op zaterdag 19 september een liedrecital in het kader van de Kapel Concerten van de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap Hilversum.

Yvonne Kok. (© Jeroen van Zijp)

Gedwongen ‘opgesloten’ door de coronalockdown ontwikkelden mezzosopraan Yvonne Kok en haar echtgenoot David Bollen een liedrecital. Ze kozen repertoire van Brahms, Haydn, Schumann, Chopin en Debussy. Met een duur van vijf kwartier is het programma ideaal voor pauzeloze, aan de huidige omstandigheden aangepaste concerten.

Yvonne Kok werd opgeleid in Amsterdam en wordt momenteel gecoacht door Ira Siff van de Metropolitan Opera in New York. Kok zingt op freelancebasis in het Koor van De Nationale Opera en gaf met diverse pianisten recitals op vele grote podia in Nederland.

David Bollen studeerde in Salzburg en maakte onder meer nam als begeleider van masterclasses door grote namen uit de zangwereld. Onlangs speelde hij de pianopartij in een uitvoering van Die sieben Todsünden door Frommermann en het Koninklijk Concertgebouworkest.

Het concert in De Kapel in Hilversum begint om 15.30 uur. Kaarten kosten 12,50 euro. Zie voor meer informatie de website van De Kapel.

Vorig artikel

Wiener Staatsoper opent met klassieke Butterfly

Volgend artikel

De operahuizen gaan weer open: Antwerpen en Gent

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.