BinnenkortNieuws

Bostridge geeft liedrecital in Muziekgebouw

Tenor Ian Bostridge en pianist Saskia Giorgini voeren op zaterdagavond 3 oktober twee keer een liedrecital uit in het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam. Hun programma draait om het liedrepertoire van Beethoven.

Ian Bostridge. (© Simon Fowler)

‘Als er één zanger is die ons Beethoven beter kan leren kennen, dan is het wel Ian Bostridge’, stelt het Muziekgebouw aan ’t IJ. ‘De tenor gaat nimmer over één nacht ijs en wil doorgaans alles weten en begrijpen van de componist en zijn muziek. Vandaar dat juist deze graag geziene gast in de Serie Grote Zangers het Beethovenjaar vocaal luister bijzet.’

Samen met de Italiaans-Nederlandse pianist Saskia Giorgini voert Bostridge onder meer de cyclus An die ferne Geliebte en liederen als ‘Adelaide’ en ‘Ich liebe dich’ uit. Beethovens oeuvre wordt gecombineerd met de bekende cyclus Liederkreis van Robert Schumann. Giorgini vervangt Imogen Cooper, die vanwege reisbeperkingen door de coronacrisis niet naar Nederland kan reizen.

In verband met de beperkte zaalcapaciteit wordt het liedrecital twee keer uitgevoerd: om 18.30 en om 21.00 uur. Zie voor meer informatie de website van het Muziekgebouw aan ’t IJ.

Vorig artikel

Opera in de media: week 40 van 2020

Volgend artikel

Vox Luminis en Bachvereniging schitteren in King Arthur

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.