BinnenkortNieuws

Kindermuziekweek van start

Vandaag, vrijdag 9 april, is de Kindermuziekweek van start gegaan, ‘een dikke week doordrénkt van livemuziek voor kinderen van 0 tot 12 jaar’. Op het programma onder meer streams van Een lied voor de maan, Goud! en De Vos, de Raaf en het Meisje.

De Kindermuziekweek werd vrijdagochtend feestelijk geopend vanuit het Concertgebouw in Amsterdam, waar onder anderen jonge musici van het Leerorkest samen met leden van het Nederlands Philharmonisch Orkest klassieke werken uitvoerden.

Tot en met 18 april verzorgt de Kindermuziekweek een groot aantal online concerten en voorstellingen. De Nationale Opera draagt bij met streams van zijn familieproducties Een lied voor de maan en Goud!. Ook heeft het Amsterdamse operahuis een reeks filmpjes gemaakt waarin kinderkoordirigent Hanne van de Vrie kinderen eerst helpt om hun lijf en hun stem op te warmen en vervolgens een operaliedje laat meezingen. Er zijn vier verschillende clips, die verspreid over de week online komen te staan.

Jeugdoperahuis Holland Opera draagt eveneens aan de Kindermuziekweek bij. Op zondag 11 april is de voorstelling De Vos, de Raaf en het Meisje te zien, een creatie van Holland Opera en de MuziekSmederij. De productie is geïnspireerd op De Vos en de Raaf van Jean de La Fontaine en wordt uitgevoerd door actrice Daantje Idelenburg en slagwerker Chris Saris. De livestream is om 16.00 uur te zien en kan tot maandag 17.00 uur teruggekeken worden.

Zie voor het hele programma de website van de Kindermuziekweek.

Vorig artikel

Opera in de media: week 15 van 2021

Volgend artikel

Studioleden DNO te gast in NTR Opera Live

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.