BinnenkortNieuws

Opera Studio treedt op in Avondconcert

De zangers van De Nationale Opera Studio treden op maandag 14 juni op in het NTR Avondconcert op NPO Radio 4. Met het Nederlands Kamerorkest onder Gordan Nikolic brengen ze muziek van onder anderen Gluck, Boccherini en Copland.

Bas-bariton Frederik Bergman is één van de solisten tijdens het radioconcert. (© De Nationale Opera)

Het Nederlands Philharmonisch Orkest | Nederlands Kamerorkest is vaste orkestpartner van De Nationale Opera (DNO). Beide hechten veel waarde aan talentontwikkeling. In dat kader treden ze op in het NTR Avondconcert.

De opname werd al op 15 mei gemaakt in de NedPhO-Koepel in Amsterdam. De operastudio van DNO leverde vier solisten: sopraan Verity Wingate, mezzosopraan Maya Gour, bariton Maksym Nazarenko en bas-bariton Frederik Bergman. Het Kamerorkest stond onder leiding van de eigen chef, violist Gordan Nikolic.

Het orkest belooft een ‘zeer uiteenlopend programma’. Het begint met de symfonie La casa del diavolo van Boccherini, waarin Gluck letterlijk geciteerd wordt, waarna de studioleden delen uit Glucks opera Orphée et Eurydice zingen. Verity Wingate zingt religieus werk van Hendrik Andriessen en de Nederlandse première van ‘O Dessa Ögon’ van Anders Hillborg. Verder klinken fragmenten uit Così fan tutte van Mozart, waaronder het trio ‘Soave sia il vento’, en de Old American Songs van Copland.

Het Avondconcert begint om 20.00 uur. Zie voor meer informatie over de zangers de website van De Nationale Opera.

Vorig artikel

The Mad King toch nog in de theaters

Volgend artikel

De Caluwe optimistisch over terugkeer Munt-publiek

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.