BinnenkortNieuws

The Mad King toch nog in de theaters

OPERA2DAY en het New European Ensemble grijpen de versoepelingen in de coronamaatregelen aan om hun voorstelling The Mad King, die in januari als livestream in première ging, alsnog live in het theater op te voeren. Er zijn van 10 tot en met 28 juni zes voorstellingen.

OPERA2DAY schept in The Mad King een waanwereld met spookachtige vogels. (© Marco Borggreve)

The Mad King gaat over de Engelse koning George III, bekend als ‘de gekke koning’. OPERA2DAY maakte rondom de Eight Songs for a Mad King van Peter Maxwell Davies een muziektheatervoorstelling van ruim een uur, met ook muziek van Händel en de hedendaagse componist Brendan Faegre.

De productie ging eind januari als livestream in première in een regie van Stefano Simone Pintor en onder muzikale leiding van Hernán Schvartzman. Met bariton Wiebe Pier Cnossen in de hoofdrol kan de voorstelling nu eindelijk het theater in. Bodine Sutorius is van de partij als mimespeler, het New European Ensemble levert zes musici.

The Mad King beleeft zijn theaterpremière op 10 juni in het Theater Rotterdam. Daarna volgen voorstellingen in de Stadsschouwburg Utrecht (12 juni), Koninklijk Theater Carré in Amsterdam (13 juni), Theater de Vest in Alkmaar (17 juni) en de Koninklijke Schouwburg in Den Haag (27 en 28 juni). Waar mogelijk wordt de voorstelling twee keer op een avond gespeeld.

Zie voor meer informatie de website van OPERA2DAY. Lees ook onze uitgebreide recensie van de première als livestream.

Vorig artikel

Joyce DiDonato heropent Concertgebouw

Volgend artikel

Opera Studio treedt op in Avondconcert

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.