BinnenkortNieuws

Jasper Leever naar eindronden Belvedere

Bas-bariton Jasper Leever heeft zich als enige Nederlandse zanger gekwalificeerd voor de eindronden van de International Hans Gabor Belvedere Singing Competition, die van 20 tot en met 27 juni in Erfurt plaatsvinden. Meerdere talenten van De Nationale Opera Studio dingen eveneens mee naar de prijzen.

Het Belvedere-concours is één van de grotere competities voor zangtalenten. Ieder jaar organiseert het Belvedere in tientallen steden voorronden om te bepalen wie naar de finaleronden mag, die in steeds andere steden gehouden worden.

Vorig jaar hadden al 594 zangers in 25 steden auditie gedaan voor het Belvedere, waarvan 59 zangers zich voor de finaleronden hadden gekwalificeerd. De finale kon vanwege de coronacrisis niet doorgaan, maar de al gekwalificeerde zangers kunnen dit jaar in Erfurt deelnemen. Daarnaast zijn de afgelopen tijd nog eens ruim 25 kwalificatieronden gehouden.

De lijst van deelnemers aan de eindronden telt één Nederlander, bas-bariton Jasper Leever, die in 2018 afstudeerde aan de Dutch National Opera Academy (DNOA) en daarna twee jaar lid was van de operastudio in Stuttgart.

Er zijn een paar andere deelnemers met een Nederlands tintje. Sopraan Verity Wingate, mezzosopraan Maya Gour en bas-bariton Sam Carl zijn allen lid van De Nationale Opera Studio in Amsterdam. En de Belgische mezzosopraan Linsey Coppens studeerde recent af van DNOA.

Zie voor een overzicht van alle finalisten de website van het Belvedere.

Vorig artikel

De Caluwe optimistisch over terugkeer Munt-publiek

Volgend artikel

Opera in de media: week 24 van 2021

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.