AchtergrondBinnenkortInterviews

Studio Nibelheim: Rusalka aan de Maas

Opera Compact gaat naar buiten met Rusalka van Dvořák. Nabij Sittard, in de verwerkingshaven van het Consortium Grensmaas, wordt de opera opgevoerd onder regie van Sybrand van der Werf en met dirigent Per-Otto Johansson. Er wordt volop gerepeteerd. Studio Nibelheim was erbij.

Rusalka van de Tsjech Dvořák vertelt het tragische sprookje van Hans Christian Andersen over de kleine zeemeermin die verliefd wordt op een prins met ‘gewoon’ twee benen. Opera Compact wil het verhaal aan haar staart de vrije natuur intrekken. Het Limburgse landschap is dankzij het Consortium Grensmaas letterlijk in beweging, zodat de thematiek over het spanningsveld tussen natuur (de wereld van de kleine zeemeermin Rusalka) en cultuur (de wereld van haar naamloze prins) voel- en zichtbaar wordt.

Op 2 en 3 juli zijn de eerste uitverkochte voorstellingen van Rusalka-De kleine zeemeermin. Het ensemble Heritage Sinfonietta onder leiding van Per-Otto Johansson begeleidt de cast met Kristina Bitenc in de titelrol en Denzil Delaere als de prins. Op een ‘coronaproof’ tribune aan het water zijn dagelijks 500 bezoekers welkom. Zie voor meer informatie de website van Opera Compact.

U kunt de podcast hier online beluisteren en downloaden. Abonneren op onze podcasts kan via iTunes of Soundcloud. Voor Android is er de Google Podcasts-app. Als u daarin via de zoekfunctie Studio Nibelheim intypt, komt u vanzelf bij de podcasts. Studio Nibelheim is ook te vinden op Spotify. Hier vindt u ook eerdere afleveringen.

(Beeld homepage: Sanne Linssen)

Vorig artikel

Stefano Pace nieuwe directeur Luikse opera

Volgend artikel

Opera in de media: week 26 van 2021

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.