Nieuws

Stefano Pace nieuwe directeur Luikse opera

Stefano Pace wordt per oktober 2021 de nieuwe directeur van de Opéra Royal de Wallonie in Luik. Hij volgt de in februari overleden Stefano Mazzonis di Pralafera op en is voor vijf jaar benoemd.

Stefano Pace.

De Opéra Royal de Wallonie startte in januari dit jaar zijn zoektocht naar een nieuwe algemeen en artistiek directeur, die in augustus 2022 zou moeten aantreden. Toen de langjarige intendant Stefano Mazzonis di Pralafera in februari overleed, kwam het proces in een stroomversnelling: het Luikse operahuis wilde al eerder een nieuwe directeur kunnen aanstellen.

Dat is gelukt. Uit 46 sollicitanten van 17 verschillende nationaliteiten is Stefano Pace gekozen, iemand die het gewaardeerde profiel van de Opéra Royal moet behouden en tegelijk toegang tot een zo groot mogelijk publiek moet zoeken.

Stefano Pace (Rome, 1958) studeerde architectuur en debuteerde op zijn negentiende als decorontwerper in een operaproductie. Hij ontwierp vele decors, in samenwerking met regisseurs als Jonathan Kent, Maurice Béjart en John Dexter. Sinds 1994 had Pace verschillende leidinggevende functies in de operawereld, onder meer bij de Opéra National de Paris en het Royal Opera House. Sinds 2015 is hij intendant van de Fondazione Teatro Lirico Giuseppe Verdi in Trieste.

Vorig artikel

Vrije kaartverkoop Bayreuth van start

Volgend artikel

Studio Nibelheim: Rusalka aan de Maas

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.