BinnenkortNieuws

Studenten Orkest speelt orkestbewerking Ring

Het Nederlands Studenten Orkest geeft van 6 tot en met 15 augustus acht uitvoeringen van Der Ring des Nibelungen in een orkestbewerking van Henk de Vlieger. Ook klinkt nieuw werk van Thomas van Dun. De concerten vinden plaats in Topsportcentrum Almere, dat wordt omgebouwd tot concertzaal.

Normaliter gaat het Nederlands Studenten Orkest ieder jaar op tournee door het land. Door de coronamaatregelen kon dat dit jaar niet doorgaan. Als alternatief verzamelen de studentenmusici zich in augustus in Almere, waar ze samen een bubbel vormen en tien dagen lang onder leiding van Frans-Aert Burghgraef op de muziek van Wagner en Van Dun studeren.

Wagners magnum opus Der Ring des Nibelungen zal te horen zijn in Henk de Vliegers bekende orkestbewerking. Dat epische werk wordt gecombineerd met In Transit, een nieuwe compositie van Thomas van Dun, waarin slagwerker Dominique Vleeshouwers soleert.

Lichtkunstenaar Teus van der Stelt maakt voor de productie een lichtchoreografie, met onder meer een ring van licht met een diameter van 20 meter, die rondom het orkest zal hangen, zo belooft het gezelschap. ‘Het symfonisch concert wordt omgetoverd tot een adembenemend audio-visueel spektakel.’

Zie voor meer informatie over de concerten in Almere de website van het Nederlands Studenten Orkest.

Vorig artikel

Cité de l’Opera: Graham, Jonas, Pauline

Volgend artikel

Mexicaanse zingt Carmen in Spanga

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.