Binnenkort

Opera per Tutti: van barok tot Stravinsky

Opera per Tutti vult haar wekelijkse operaconcert in de Vondelkerk deze donderdag (25/3) zeer divers in. Op het programma staat een repertoire dat gaat van Händels barokmuziek tot Stravinsky’s The Rake’s Progress.

Opera per Tutti geeft wekelijks een concert in de Vondelkerk in Amsterdam. Een cast van doorgaans vier zangers brengt aria’s, duetten en andere fragmenten uit diverse opera’s ten gehore. Artistiek leidster en mezzosopraan Mylou Mazali licht de stukken op luchtige wijze toe.

Deze donderdag hoeft de bezoeker over afwisseling niet te klagen. Voor de pauze zijn er fragmenten uit het Italiaanse repertoire (Gianni Schicchi van Puccini en Donizetti’s L’Elisir d’amore en La Favorita) en het barokrepertoire (Giulio Cesare van Händel).

Na de pauze gaat het programma richting de twintigste eeuw, met muziek van Britten (A Midsummer Night’s Dream), Bernstein (Candide) en Stravinsky (The Rake’s Progress). Ook zijn er dan stukken te horen van Flotow en Gilbert & Sullivan.

In de cast is sopraan Nicola Mills te horen. Zij zingt momenteel in het ensemble van Opera Studio Nederland. De andere vrouwelijke rollen worden gezongen door Mylou Mazali zelf.

De tenor van de avond is Peter Gijsbertsen, die afgelopen zaterdag nog in de ZaterdagMatinee te horen was tijdens Caterina Cornaro van Donizetti. Peter Scheele maakt de cast compleet. Hij zingt de baritonpartijen. De pianobegeleiding komt van Gilbert den Broeder.

Het concert begint om 20.15 uur. De kassa is vanaf 19.30 uur open. Zie voor meer informatie de website van Opera per Tutti.

Vorig artikel

Reisopera presenteert vijf titels in 2010/2011

Volgend artikel

Hoe konden we Korngold ooit vergeten?

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.