BinnenkortNieuws

Renée Fleming soleert in Concertgebouw

De beroemde sopraan Renée Fleming geeft op vrijdag 20 augustus een concert in de BankGiro Loterij ZomerConcerten van het Concertgebouw in Amsterdam. Bij het Concertgebouworkest zingt ze muziek van Messiaen.

Renée Fleming. (© Decca / Andrew Eccles)

Renée Fleming is één van de bekendste en meest geliefde sopranen, geprezen om haar operavertolkingen bij onder meer de Metropolitan Opera en haar vele concerten over de hele wereld, waaronder in Amsterdam.

Voor haar terugkeer in het Concertgebouw kiest de Amerikaanse ster voor de Poèmes pour Mi van Olivier Messiaen. ‘Spiritueel maar zinnelijk’, zo omschrijft het Concertgebouw de muziek. Messiaen schreef de liederencyclus voor zijn vrouw Claire. In de muziek ‘verkent hij hun gezamenlijke reis door het leven’, aldus de aankondiging.

Fleming wordt begeleid door het Concertgebouworkest onder leiding van Daniel Harding. Het vocale deel van het programma wordt aangevuld met twee poëtische werken van Debussy, Prélude à l’après-midi d’un faune en La mer.

Het concert vindt plaats in de Grote Zaal van het Concertgebouw en begint om 19.00 uur. Er is geen tweede uitvoering later op de avond. Het orkest keert dan wel terug op het podium, maar speelt een programma waarin Messiaens cyclus en Flemings optreden wordt vervangen door Agon van Stravinsky.

Zie voor meer informatie de website van het Concertgebouw.

Vorig artikel

DNO-studio geeft recital op Grachtenfestival

Volgend artikel

Jeroen Sarphati hertaalt L'heure espagnole

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.