BinnenkortNieuws

Nu online: de opera-agenda 2021/2022

De opera-agenda is al jaren de best bezochte pagina van Place de l’Opera. Voor het seizoen 2021/2022 is de agenda uitgebreid. Beschrijvingen, links, leestips en filmpjes maken het nu nog makkelijker om uw operabezoeken te plannen.

Iedereen hoopt dat dit seizoen de normaliteit weer enigszins zal terugkeren in de opera- en muziekwereld. De zalen mogen nog niet volledig gevuld worden en ook in de programmeringen van de theaters en gezelschappen laat de coronacrisis zijn sporen achter. Toch staat er heel veel op de planning.

De Nationale Opera en Opera Zuid hebben volle programma’s gepresenteerd. De Nederlandse Reisopera heeft een paar tournees bekendgemaakt en onthult eind september de rest van het seizoen. Ook kleinere operagezelschappen maken zich weer op voor premières en tournees. Ondertussen bieden de concertzalen weer veel liedrecitals en kunnen de bioscopen eindelijk weer live opera’s vanuit het buitenland vertonen.

De opera-agenda van Place de l’Opera biedt een handig en volledig overzicht van alles wat er in Nederland te zien is aan scenische opera’s, concertante opera’s, bioscoopopera’s en liedrecitals. De verschillende categorieën worden door middel van kleuren van elkaar onderscheiden.

Nieuw is dat elk agendaitem is voorzien van een beschrijving, verschillende links, tags en waar mogelijk leestips, podcasts en filmpjes. De items worden gedurende het seizoen voortdurend actueel gehouden, onder meer door het toevoegen van recensies.

In de nieuwe rubriek In de zalen blikken we iedere maandag vooruit op de agenda. Wat is er in de theaters en de concertzalen te zien?

De eerste maanden van het seizoen staan zo goed als volledig in de agenda. De tweede seizoenshelft wordt de komende weken verder ingevuld. Mist u een productie of concert? Laat het de redactie weten via redactie@operamagazine.nl.

Vorig artikel

La Pellegrina betovert maar overdondert niet

Volgend artikel

'Ze is een onvoorstelbaar harteloos kreng'

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.