Nieuws

Place de l’Opera lanceert nieuwe podcast

Het online operamagazine Place de l’Opera vaart met ingang van vandaag (20 augustus) een nieuwe koers. Onder het motto ‘meer geluid, minder tekst’ lanceren we een wekelijkse podcast, Opera Magazine, waarin de actualiteit in de wereld van opera, muziektheater en lied uitgediept wordt. Daaromheen besteden we veel aandacht aan de opera-agenda.

De nieuwe podcast staat steevast bovenaan de homepage en is daar direct beluisterbaar. Op de achtergrond ziet u details uit het Palais Garnier in Parijs, gelegen aan de Place de l’Opéra. (beeld Caleb Maxwell)

Place de l’Opera publiceerde de afgelopen twaalf jaar bijna 9.000 artikelen, waaronder veel interviews en reportages. Vandaag vernieuwen we. Onze gesprekken met zangers, musici en makers krijgen voortaan hoofdzakelijk plaats in onze nieuwe podcast Opera Magazine – een vlot en compact middel om iedere week bijgepraat te worden over het reilen en zeilen in de operawereld.

De eerste aflevering van Opera Magazine staat inmiddels online en besteedt onder meer aandacht aan het Prinsengrachtconcert en het Rotterdamse festival O. Aan het woord komen Willem de Vries, Mattijs van de Woerd en Michael Wilmering.

Naast de podcast blijven we u uiteraard voorzien van geschreven teksten. Deels in de vorm van recensies en achtergronden, deels in onze vernieuwde, verbeterde opera-agenda. De agenda biedt een goed overzicht van wat in de Nederlandse en Belgische theaters en concertzalen te zien is. De agenda-items worden de komende weken van uitgebreide beschrijvingen en handige links en filmpjes voorzien. Een prachtig hulpmiddel om uw operabezoek te plannen.

Onze nieuwe podcast is hieronder te beluisteren. Neem ook eens een kijkje in onze opera-agenda.

Vorig artikel

Luister naar Opera Magazine, aflevering 1

Volgend artikel

Eindelijk weer een Schubertiade

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.