AchtergrondBinnenkortInterviews

Luister naar Opera Magazine, aflevering 9

In de podcast Opera Magazine hoort u wekelijks de actualiteit in de wereld van opera, muziektheater en lied. In de negende aflevering staat het lied centraal. Met liedevenementen als het Internationaal Lied Festival Zeist, Festival Vocallis en het Internationaal Vocalisten Concours in het vooruitzicht komen Merlijn Runia van het Coco Collectief en bariton Vincent Kusters aan het woord.

  • Het Coco Collectief brengt een ode aan een vrouw die in haar eigen tijd een superster was, maar nu bijna is vergeten: Pauline Viardot. De gevierde zangeres, componiste en pianiste was het middelpunt van een illuster negentiende-eeuws gezelschap, vertelt Coco-zangeres Merlijn Runia, waarvan de meesten beroemdheden zijn tot op de dag van vandaag: Toergenjev, Chopin, Liszt, Gounod, Meyerbeer, Berlioz. In het programma Ik, Pauline kruipen de Coco’s met pianist Maurice Lammerts van Bueren in haar huid in een poging dichter bij haar te komen. Ze staan op 31 oktober op het Internationaal Lied Festival Zeist (vanaf 0:50).
  • Bariton Vincent Kusters is tweemaal te zien in Zeist. Op 22 oktober treedt hij met pianist Charlie Bo Meijering op voor de jury van het Young Artist Platform. Hun eigen recital is tijdens de Dag van het Lied op 23 oktober. Het duo opent verder op 16 november in een programma met Dame Sarah Connolly en Roger Vignoles het Internationaal Vocalisten Concours in Den Bosch (vanaf 17:50).

U kunt de podcast beluisteren op deze pagina en ook direct op Spotify (zoek op: Opera Magazine), net als op iTunes en Soundcloud. Voor Android is er de Google Podcasts-app of Podcast Addict. Als u daarin via de zoekfunctie ‘Opera Magazine’ intypt, komt u vanzelf bij de podcasts.

(Foto Vincent Kusters op homepage en podcast: © Jo Louppen)

Vorig artikel

Kijvende sopranen stelen de show

Volgend artikel

Met brengt eerste opera zwarte componist

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.