Home » Buitenlands nieuws, Nieuws

James Levine mist rest van het Met-seizoen

New York6 april 2010

door

Vanwege een tweede operatie aan zijn rug moet maestro James Levine de rest van het seizoen van de Metropolitan Opera missen. Hij zal daardoor niet op de bok staan bij Tosca en Lulu. Ook het Boston Symphony Orchestra, dat hij leidt, moet het geruime tijd zonder hem doen.

James Levine in Boston (foto: Jörg Meyer).

Diverse Amerikaanse media berichtten de afgelopen dagen over de gezondheidsproblemen van James Levine, die al sinds 1971 aan de Metropolitan Opera verbonden is en sinds 2004 ook chef-dirigent is van het Boston Symphony Orchestra.

Levine moet binnenkort een tweede operatie aan zijn rug ondergaan en zal daardoor de rest van het seizoen van de Metropolitan Opera en het Boston Symphony Orchestra missen. Bij de Met zou hij voorstellingen van Tosca (vier keer in april) en Lulu (drie keer in mei) dirigeren.

De 66-jarige maestro miste eind vorig jaar al de nodige voorstellingen bij de Met vanwege een eerste operatie aan zijn rug. Of de ene operatie te maken heeft met de ander, is niet duidelijk.

Eerder, in maart 2006 en juli 2008, miste Levine ook al voorstellingen vanwege medische problemen. Of deze nieuwe operatie invloed gaat hebben op zijn toekomst bij de Met en het Boston Symphony Orchestra is niet bekend.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.