Buitenlands nieuwsNieuws

James Levine mist rest van het Met-seizoen

Vanwege een tweede operatie aan zijn rug moet maestro James Levine de rest van het seizoen van de Metropolitan Opera missen. Hij zal daardoor niet op de bok staan bij Tosca en Lulu. Ook het Boston Symphony Orchestra, dat hij leidt, moet het geruime tijd zonder hem doen.

James Levine in Boston (foto: Jörg Meyer).

Diverse Amerikaanse media berichtten de afgelopen dagen over de gezondheidsproblemen van James Levine, die al sinds 1971 aan de Metropolitan Opera verbonden is en sinds 2004 ook chef-dirigent is van het Boston Symphony Orchestra.

Levine moet binnenkort een tweede operatie aan zijn rug ondergaan en zal daardoor de rest van het seizoen van de Metropolitan Opera en het Boston Symphony Orchestra missen. Bij de Met zou hij voorstellingen van Tosca (vier keer in april) en Lulu (drie keer in mei) dirigeren.

De 66-jarige maestro miste eind vorig jaar al de nodige voorstellingen bij de Met vanwege een eerste operatie aan zijn rug. Of de ene operatie te maken heeft met de ander, is niet duidelijk.

Eerder, in maart 2006 en juli 2008, miste Levine ook al voorstellingen vanwege medische problemen. Of deze nieuwe operatie invloed gaat hebben op zijn toekomst bij de Met en het Boston Symphony Orchestra is niet bekend.

Vorig artikel

Haydn-opera opgevoerd in Slot Loevestein

Volgend artikel

Operahits uit de mond van een fluitist

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.