BinnenkortFeatured

In de zalen: Tosca, bijzondere Bruid te koop! , La Finta pazza en Queen Mary

In de rubriek ‘In de zalen’ blikken we iedere week vooruit op de opera- en vocale concertagenda. Wat is er in de theaters en de concertzalen te zien? Deze week nog twee heel kleine kansen om Tosca van Puccini te zien bij de Nationale Opera, maar de voorstellingen op 3 en 6 mei in het Muziektheater in Amsterdam zijn officieel uitverkocht. De moeite van het proberen om een kaartje te bemachtigen echter zeker waard.

Bruid te koop! foto: Marco Borggreve

Ook Bruid te koop! van de Nederlandse Reisopera is de komende week twee keer te zien, op 3 mei in de Oosterpoort in Groningen en op 7 mei in Carré in Amsterdam. Dat is ook de tweede en laatste voorstelling die speciaal met een blindentolk wordt gegeven. Onze redacteur Franz Straatman zal hier op Place de l’Opera verslag doen van deze speciale ervaring. De voorstelling begint om 19.30 uur

 

Queen Mary van BarokOpera Amsterdam © Lennart Monaster

Er zijn twee voorstellingen van Queen Mary van BarokOpera Amsterdam, op 7 mei in Haarlem in de Stadsschouwburg & Philharmonie en op 8 mei in het Speelhuis in Helmond.  Er is volgende week ook nog een voorstelling op 10 mei in het DeLaMar Theater in Amsterdam. BarokOpera Amsterdam herneemt zijn productie over Koning Stadhouder Willem III van Oranje en Koningin Mary Stuart II. De muziek is van Henry Purcell.

In de Zaterdagmatinee op 7 mei in het Concertgebouw in Amsterdam is  La finta pazza van Francesco Sacrati te zien.

Decor ontwerp voor de proloog van La finta pazza, in 1645 door Giacomo Torelli en gegraveerd door Nicholas Cochin.

Leonardo García Alarcón leidt een concertanteuitvoering van de ooit populaire maar nu vergeten opera. Alarcón leidt zijn eigen Cappella Mediterranea, met in de cast onder anderen Mariana Flores, Samuel Mariño en Valerio Contaldo. Aanvang is om 13.00 uur.

Verder kijken en luisteren

Tosca als een hedendaagse thriller.

De totstandkoming van de productie van Bruid te koop! 

La finta pazza genomineerd voor Opera Award

 

Vorig artikel

Gerhaher zingt Brahms met allure

Volgend artikel

Queen Mary met muziek van Purcell

De auteur

Bo van der Meulen

Bo van der Meulen