Home » Binnenkort

Zeven componisten bij Opera per Tutti

Amsterdam10 mei 2010 Geen reacties

Opera per Tutti geeft donderdag 13 mei een operaconcert in de Vondelkerk in Amsterdam met werken van zeven verschillende componisten. Onder hen Mascagni, Verdi en Ponchielli. Het solistenkwartet bestaat uit twee mezzo’s, een tenor en een bas-bariton.

Mylou Mazali tijdens een eerdere Opera per Tutti-uitvoering in de Vondelkerk (foto: Roos Westhoff).

Opera per Tutti organiseert iedere donderdagavond een concert in de sfeervolle Vondelkerk in Amsterdam. Het gezelschap voert dan met vier à vijf solisten en pianobegeleiding aria’s, duetten en andere fragmenten uit opera’s op. Artistiek leidster en mezzosopraan Mylou Mazali rijgt de stukken aan elkaar met inleidende praatjes.

Deze donderdag doet Opera per Tutti het zonder sopraan. In plaats daarvan krijgt mezzo Mazali gezelschap van nog een mezzo, Claudia Hulsof. Verder zingt Eric Reddet de tenorpartijen en is Gilad Nezer de bas-bariton van de avond. Beiden zingen wel vaker bij Opera per Tutti.

Het repertoire beslaat werken van zeven verschillende componisten. Onder hen Mascagni (L’Amico Fritz en Cavalleria Rusticana), Halévy (de grote aria van Éléazar uit La Juive), Verdi (Il Trovatore) en Ponchielli (diverse fragmenten uit La Gioconda).

Het concert begint om 20.15 uur. De kassa is vanaf 19.30 uur open. Zie voor meer informatie de website van Opera per Tutti.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.