BinnenkortFeaturedNieuws

Benefietconcert Lenneke Ruiten en Thom Janssen

Willem Tates, een meer dan gemiddelde operaliefhebber die u misschien wel als vrijwilliger bij Opera Spanga, Opera op het Wad of bij de opera Thijl in Soeterberg tegen bent gekomen, heeft het initiatief genomen om een benefietconcert te organiseren voor een project van de Stichting SOS Kayamandi. De opbrengst van dit concert gaat naar deze stichting en dan met name naar een brood-ontbijtproject, waarvoor Willem Tates zich persoonlijk inzet. Hij was, wederom als vrijwilliger, in Zuid-Afrika waar hij meewerkte aan de bouw van een school in de buurt van Kaapstad.

Willen Tates in Zuid Afrika.

Stichting SOS Kayamandi is opgericht in 2005 en zet zich in voor de kinderen van de townships Kayamandi en Cloetesville. Deze townships liggen bij Stellenbosch in Zuid-Afrika. Veel kinderen lijden honger. Door ziektes als HIV/AIDS zijn hier al meer dan 250 weeskinderen. Ze wonen in krotten, gebouwd van golfplaten en afvalmateriaal.

Op 1 mei 2006 is het broodproject gestart. Inmiddels krijgen meer dan 1200 schoolkinderen elke dag twee boterhammen met pindakaas. Voedingsdeskundigen op de universiteit van Stellenbosch hebben uitgezocht dat dit de beste voeding is voor ondervoede kinderen. Het brood moet gebakken worden waardoor er ook werkgelegenheid geschapen wordt. De kosten voor dit project bedragen 600 euro per maand.

Benefietconcert

Om de stichting te steunen en te zorgen dat de kinderen niet alleen onderwijs, maar ook een ontbijt krijgen, geven sopraan Lenneke Ruiten en pianist Thom Janssen een benefietconcert op 7 oktober aanstaande in de Taborkerk in Purmerend. Beide artiesten geven dit concert ´om niet´ voor de stichting.

Lenneke Ruiten en Thom Janssen in actie. Foto: (© Mel Boas / boasphoto.nl)

Programma

Op het programma staat een selectie van Franse en Duitse liederen en een opera aria van Giacomo Meyerbeer ( ´O, beau pays de la Touraine´ uit Les Huguenots). Van  Henri Duparc zingt Lenneke Ruiten vier van diens meest geliefde liederen; Invitation au voyage, Soupir, Extase en Phydilé en zal het duo de vier liederen van Ernest Chaussons Opus 13: Apaisement, Sérénade, L‘Aveu en La Cigale uitvoeren.

Daarna is het de beurt aan Richard Strauss. Naast vier geselecteerde liederen ,Ich woll’t ein Sträusslein binden, Allerseelen, Die Nacht en Traum durch die Dämmerung, zingt Lenneke Ruiten de prachtige´Vier Letzte Lieder´.

Eerder dit jaar maakten Lenneke Ruiten en Thom Janssen een Cd waarop deze Strauss liederen te horen zijn en waarover Martin Toet een lovende recensie schreef .

 

Lenneke Ruiten en Thom Janssen ©Fotograaf: Simon van Boxtel

Het concert in Purmerend begint om 20.00 uur. Er is inloop vanaf 19.30 met koffie, thee en lekkernij.

KAARTEN kunt hier bestellen.

 

Vorig artikel

Opkomst en ondergang artistiek geslaagd

Volgend artikel

Opera in de bioscoop in Voorschoten

De auteur

Redactie

Redactie