Binnenkort

Frizza leidt tweede speelreeks DNO’s Elisir

Riccardo Frizza klimt maandag 28 juni op de bok bij De Nederlandse Opera om een tweede speelreeks van Donizetti’s L’elisir d’amore te leiden. De rest van de bezetting is vrijwel hetzelfde als in oktober/november vorig jaar.

Scène uit L'elisir d'amore met Valentina Farcas als Adina (foto: Marco Borggreve).

De Nederlandse Opera (DNO) hernam begin dit seizoen een bijna tien jaar oude productie van L’elisir d’amore, van de hand van regisseur Guy Joosten. Een productie waar Bryn Terfel in 2001 furore mee had gemaakt, in de rol van Dulcamara. In juni en juli zal het Amsterdamse operahuis nog zeven voorstellingen van de productie spelen.

De herneming was een leuke voorstelling, aldus Place de l’Opera in oktober. Uitblinker was Dmitry Korchak als Nemorino. Verder speelde Lucio Gallo een prima Dulcamara en was Valentina Farcas overtuigend genoeg als Adina.

Het grootste deel van de cast zal ook in juni en juli van de partij zijn. Farcas zingt wederom Adina en Korchak keert na optredens in onder meer Los Angeles, Wenen en Madrid terug als Nemorino.

Tommi Hakala en Renate Arends zingen wederom Belcore en Giannetta, maar de rol van kwakzalver Dulcamara wordt overgenomen door Renato Girolami. De Italiaanse bariton studeerde in Rome bij Sesto Bruscantini, stond vijf jaar onder contract bij de Wiener Staatsoper en trekt sinds 1996 als freelancer door de wereld om op te treden in met name Mozart- en Rossini-opera’s. Hij zong de rol van Dulcamara eerder in Wenen en Hamburg.

Ook op de bok vindt er een aflossing plaats: Riccardo Frizza neemt het stokje over van Daniele Callegari. Frizza zou in eerste instantie alle voorstellingen leiden, maar moest in oktober afzeggen.

De Italiaanse maestro verdiende zijn sporen met vele optredens bij Italiaanse operahuizen en operafestivals, zoals het Rossini-festival in Pesaro en het Verdi-festival in Parma. Niet lang geleden dirigeerde hij bij de Metropolitan Opera een productie van Rossini’s Armida, met Renée Fleming en Lawrence Brownlee in de cast. In Amsterdam zal hij het Nederlands Kamerorkest leiden.

L’elisir d’amore is voor het eerst weer te zien op 28 juni. Daarna zijn er tot en met 11 juli nog zes voorstellingen te zien. Zie voor meer informatie de website van De Nederlandse Opera.

Hieronder de trailer van de productie:

Vorig artikel

Schwules Museum belicht leven Charell

Volgend artikel

Zwakke Salome opent Zürcher Festspiele

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

1 Reactie

  1. Jop
    22 juni 2010 at 09:18

    Niks ten nadele van Renato Girolami, want ik ken hem niet.
    Maar ik kan me niet anders voorstellen, dan dat het een flinke aderlating is dat Lucio Gallo Dulcamar niet vertolkt.
    Wat was hij briljant in oktober.