BinnenkortNieuws

Spanga houdt operafestival rond Carmen

Opera Spanga vult haar jaarlijkse zomerevenement dit keer niet in met één productie, maar met een tweedaags operafestival rond de Carmen-productie waar het gezelschap onlangs veel succes mee had in Delfzijl. Het minifestival vindt plaats op 21 en 22 augustus.

Affiche van het minifestival.

Opera Spanga presenteert ieder jaar een operaproductie tussen de Friese weilanden. Zo was vorig jaar Elektra van Richard Strauss te zien. Dit jaar is de invulling wat anders, omdat het gezelschap van regisseur Corina van Eijk onlangs een grote Carmen-productie maakte voor een speciaal festival in Delfzijl. Het Spanga-programma van dit jaar is daar grotendeels aan gewijd.

Het festivalprogramma bestaat uit drie onderdelen. Om 17.15 uur is er een try-out van de familievoorstelling Dossier Tosca te zien, een productie van sopraan Francis van Broekhuizen en Van Eijk. Tussen 18.00 en 20.00 uur is er een picknick, ‘tussen cast en koeien’. Aansluitend voert het Frysk Jeugd Harmonie Orkest onder leiding van Thijs Oud en David Levi hoogtepunten uit Carmen op en wordt de film van de Delfzijl-productie vertoond.

Het volledige programma kost bij elkaar 37,50 euro en is dus op zowel 21 als 22 augustus te zien. Zie voor meer informatie de website van Opera Spanga.

Vorig artikel

Grote namen, grootse prestaties in Manon

Volgend artikel

Uren broeden op één frase – interview Catán

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.