Binnenkort

Nieuw gezelschap speelt ‘fast opera’ De Teef

Het jonge operagezelschap Fast Opera Productions speelt op zaterdag 4 en zondag 5 september haar nieuwste productie De Teef op diverse plekken in Den Haag. De Teef is een moderne opera, gebaseerd op de middeleeuwse klucht Die Hexe.

Flyer van De Teef.

Fast Opera Productions (FOP) is een nieuw operagezelschap. Een vast ensemble van acht musici maakt in samenwerking met componisten, regisseurs, tekstschrijvers en zangers korte, scherpzinnige en compacte opera’s en voert die op tal van onverwachte plekken op. De opera’s duren niet langer dan twintig minuten en worden volledig door FOP zelf geproduceerd.

,,We willen met jonge musici opera maken op hoog niveau en daarmee alle lagen van de bevolking bereiken. Een opera kan onderdeel zijn van een concert waarin ook andere muziek en andere ensembles te horen zijn, maar wat ons betreft past een opera ook in de kantine van een bedrijf of tussen de flessen rosé op de Parade”, aldus het gezelschap.

FOP speelde al bij gelegenheden als het Festival Classique Den Haag, het Festival Zwart, de Haagse Muziek3daagse en de Uitmarkt Amsterdam. Aanstaand weekend is het gezelschap in Den Haag te zien met haar splinternieuwe productie De Teef, de aftrap van een serie ‘Nieuwerwetsche opera’s’.

De Teef is gemaakt door de jonge componist Diego Soifer, in samenwerking met Annette Schenk (tekstbewerking) en Joost Geevers (arrangementen). Het is gebaseerd op wat FOP noemt ‘de absurdste klucht die Nederland rijk is’, namelijk Die Hexe.

De voorstelling wordt geregisseerd door Marieke Nooren en uitgevoerd door het FOP-ensemble en een cast van sopraan Mijke Sekhuis, mezzosopraan Janneke Schaareman en bariton Tiemo Wang.

FOP speelt de productie op zaterdag 4 september op de Grote Markt en in het Gemeentemuseum in Den Haag. Op 5 september zijn er drie opvoeringen tijdens het Haags UITfestival aan de Lange Voorhout.

Zie voor meer informatie de website van Fast Opera Productions.

Vorig artikel

Vijftiende Gergiev Festival van start

Volgend artikel

Bioscoopuitzendingen Met verder uitgebreid

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.