BinnenkortNieuws

Skovhus zingt en onderwijst in Den Haag

Bo Skovhus komt naar Den Haag. Op zaterdagavond 22 november zingt hij onder begeleiding van Stefan Vladar de cyclus Winterreise van Schubert in de Nieuwe Kerk, op zondagmiddag 23 november geeft hij een openbare masterclass aan studenten van het Koninklijk Conservatorium.

Bo Skovhus (foto: Roland Unger / Balmer and Dixon).
Bo Skovhus (foto: Roland Unger / Balmer and Dixon).

Bo Skovhus is een wereldwijd geprezen bariton. De Deense zanger brak door met de rol van Don Giovanni bij de Wiener Volksoper in 1988. Daarna was hij veelvuldig te zien bij zowel de Volksoper als de Wiener Staatsoper. Ook bij grote operahuizen in andere landen was veel vraag naar hem en bij het label Sony nam hij vier solo-cd’s op.

In Skovhus’ recital in de Nieuwe Kerk op 22 november staat Schuberts beroemde liedcyclus Winterreise centraal, waarin de hoofdpersoon na een mislukte liefde door een desolaat winterlandschap dwaalt. De cyclus telt 24 liederen en is één van de bekendste liedwerken ooit geschreven.

Skovhus wordt begeleid door pianist Stefan Vladar, die naast zijn rol als liedbegeleider ook regelmatig als solist optreedt, waaronder bij het Concertgebouworkest en de Wiener Philharmoniker.

Een dag na het concert duiken Skovhus en Vladar samen met studenten van het Koninklijk Conservatorium tijdens een masterclass in het Scandinavische liedrepertoire. De masterclass vindt eveneens plaats in de Nieuwe Kerk en is toegankelijk voor publiek.

Skovhus en Vladar komen op 15 februari 2015 terug in Nederland voor een recital in de Serie Grote Zangers van het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam. Ze voeren dan Schuberts Schwanengesang uit.

Zie voor meer informatie www.ldt.nl.

Hieronder een clip waarin Skovhus praat over zijn stem en meer:

Bo Skovhus: The voice is the key to your soul from Louisiana Channel on Vimeo.

Vorig artikel

Metropolitan vertoont Barbier in bioscoop

Volgend artikel

Opera in de media: week 47

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.