Binnenkort

NTR Podium viert jubileum Matinee op Ned 2

NTR Podium zendt zondag 5 september een programma uit op Nederland 2 over 50 jaar ZaterdagMatinee. Interviews met programmeurs, musici en publiek worden afgewisseld door legendarische fragmenten uit het rijke verleden van de concertserie.

Sinds 1961 verzorgt de ZaterdagMatinee iedere zaterdag een concert in het Concertgebouw. Het begon als een initiatief om arbeiders op hun vrije zaterdagmiddag kennis te laten maken met klassieke muziek. Inmiddels is het een concertserie met een internationaal hoge status.

In het programma van NTR Podium (het voormalige NPS Podium) komen kopstukken als artistiek leider Kees Vlaardingerbroek en casting director Mauricio Fernandez aan het woord over hun werk. Daarnaast zijn er interviews met onder andere leden van het Groot Omroepkoor en ‘diehard concertbezoekers’.

De interviews worden afgewisseld met beelden uit het verleden van de Matinee. Zo zullen grootheden als Magda Olivero, Olivier Messiaen, Nelly Miricioiu en Valery Gergiev te zien zijn.

Het programma, geregisseerd door Joost Honselaar, begint om 17.10 uur op Nederland 2. Zie voor meer informatie de website van NTR Podium.

Vorig artikel

Cecilia Bartoli in 15 quotes

Volgend artikel

De wereld in 40 operahuizen: Warschau

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.