Binnenkort

Gerhaher soleert in Concertgebouw

Christian Gerhaher geeft op dinsdag 19 oktober een liedrecital in de Vocale Serie van het Concertgebouw. De Duitse bariton zingt onder begeleiding van Gerold Huber liederen van Beethoven, Schönberg, Webern, Haydn en Berg.

Gerhaher en Huber (foto: Alexander Basta / Sony BMG Classical).

Christian Gerhaher is een frequente gast in het Concertgebouw in Amsterdam. Afgelopen zomer was hij er nog te zien met een Mahler-programma in de Grote Zaal, tijdens de Robeco Zomerconcerten, en in januari gaf hij een recital met Mahler-liederen in de Kleine Zaal, als onderdeel van de Vocale Serie.

In die serie is Gerhaher volgende week wederom te gast. De bariton, onlangs door Opernwelt uitgeroepen tot zanger van het jaar, zingt een programma met liederen van Beethoven (‘An die ferne Geliebte’), Schönberg (‘Das Buch der hängenden Gärten’), Webern (‘Vier Lieder’), Haydn (verschillende liederen) en Berg (‘Altenberg Lieder’).

Gerhaher wordt begeleid door Gerold Huber, met wie hij al sinds zijn studietijd een duo vormt. Hun recitals oogsten doorgaans veel lof en met hun opnames hebben ze al diverse prijzen in de wacht gesleept.

Het concert begint om 20.15 uur. Zie voor meer informatie de website van het Concertgebouw.

Vorig artikel

Beczala: eenzame Belmonte in oude opname

Volgend artikel

De wereld in 40 operahuizen: Kuala Lumpur

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.