Binnenkort

Opera in Spoorwegmuseum en Vondelkerk

Opera per Tutti vult het Spoorwegmuseum in Utrecht en de Vondelkerk in Amsterdam binnenkort met tal van operaklassiekers. Tijdens de twee concerten klinken fragmenten van onder andere Bizet, Strauss, Offenbach en Puccini.

Opera per Tutti organiseert regelmatig operaconcerten in Amsterdam, Utrecht en Den Haag. Tijdens de concerten brengt een cast van doorgaans vier zangers diverse operafragmenten ten gehore, begeleid door piano.

Zondag 21 november en donderdag 25 november staan er weer Opera per Tutti-concerten op het programma. Zondag in het Spoorwegmuseum in Utrecht, donderdag in de Vondelkerk in Amsterdam.

De cast bestaat naast artistiek leidster Mylou Mazali uit sopraan Marijke Groenendaal en de jonge talenten Elmar Gilbertsson (tenor) en Tim Kuypers (bariton). De zangers worden begeleid door pianist Alexander Kouznetsov.

Op het programma staan werken van Gilbert & Sullivan, Bizet, Johan Strauss, Richard Strauss, Offenbach en Puccini. Zo klinken het beroemde duet ‘Au fond du temple saint’ uit Les pêcheurs de perles, ‘Brüderlein und Schwesterlein’ uit Die Fledermaus en ‘Senza mamma’ uit Suor Angelica.

Het concert in Utrecht begint om 15.00 uur, het concert in Amsterdam om 20.15 uur. Alleen voor het Utrechtste optreden zijn nog kaarten beschikbaar.

Zie voor informatie de website van Opera per Tutti.

Vorig artikel

Scapino Ballet geeft operavoorstelling

Volgend artikel

VPRO maakt tv-serie over zingen

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.