BinnenkortNieuws

VPRO maakt tv-serie over zingen

De VPRO zendt vanaf 9 januari 2011 een nieuwe tv-serie uit: Zingen. In de zesdelige serie vertellen zangers en zangeressen – van opera tot pop – over hun passie voor zang. Onder andere Charlotte Margiono en Henk Poort komen aan bod.

,,Bekende zangers en zangeressen worden in interviews vaak aan de tand gevoeld over hun relaties, de toestand in de wereld en hun ‘Bekende Nederlanderschap’. Bijna nooit over het ambacht waar ze al dan niet bewust voor gekozen hebben: het zingen”, licht de VPRO toe. ,,Zonde. Want er is geen eerlijker/naakter kunstvorm denkbaar dan de zangkunst.”

De nieuwe zesdelige serie draait volledig om dit aspect, het zingen. De serie ,,geeft een impressie van het dagelijks leven van zangers en zangeressen die zich door middel van hun stem blootgeven”, aldus de VPRO.

In de serie, gemaakt door Jan Eilander en Christof van Basten Batenburg, komen Thomas Acda en Paul de Munnik, Charlotte Margiono, Felix Maginn, Karin Bloemen, Henk Poort en Denise Jannah.

De eerste uitzending staat gepland op 9 januari 2011 om 23.05 uur op Nederland 2.

Vorig artikel

Opera in Spoorwegmuseum en Vondelkerk

Volgend artikel

Archibald en Brownlee sieren Sonnambula

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

3Reacties

 1. 4 augustus 2011 at 13:07

  hallo vpro

  ik heb een vraag aan jullie ik heb gelezen dat jullie vanaf 9 januarie met een programma gaat beginnen over zingen en mijn vraag luid is het mogelijke dat ik bij jullie ken zingen

  groeten brian elzinga

 2. Steven SURDÈL
  4 augustus 2011 at 13:33

  (????)

 3. Han Vis
  4 augustus 2011 at 15:27

  Ik neem aan dat de uitzendingen in 2012 plaatsvinden en niet in januari 2011, zoals in het bericht wordt vermeld.