Binnenkort

Westbroek soleert tijdens Kerstmatinee KCO

Het Koninklijk Concertgebouworkest geeft op Eerste Kerstdag een matinee in het Concertgebouw met Eva-Maria Westbroek als soliste. Westbroek zal de Wesendonck-Lieder van Wagner zingen.

Het Concertgebouw (foto: Leander Lammertink).

Eva-Maria Westbroek is één van de bekendste en meest succesvolle Nederlandse sopranen van dit moment. De laatste keer dat ze samenwerkte met het Concertgebouworkest was in 2008, toen ze de eerste akte uit Die Walküre zong onder leiding van Bernard Haitink.

Op Eerste Kerstdag is ze weer met het orkest te bewonderen. Onder leiding van chef-dirigent Mariss Jansons zal de sopraan de Wesendonck-Lieder van Wagner zingen. Deze cyclus bestaat uit vijf gedichten van Mathilde Wesendonck, met wie Wagner een liefdesaffaire had toen hij in Zwitserland woonde.

Het Concertgebouworkest vervolgt het programma met de zevende symfonie van Beethoven.

De matinee begint om 15.00 uur en wordt rechtstreeks uitgezonden via Nederland 2 en Radio 4. Ook cultuurzender Arte zal het concert via de kabel en de satelliet uitzenden.

Zie voor meer informatie de website van het Concertgebouworkest.

Vorig artikel

R'dams Opera Koor geeft Nieuwjaarsconcert

Volgend artikel

Youtube-portret: Plácido Domingo

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.