Home » Binnenkort

Opera-academie speelt L’elisir d’amore

Den Haag13 januari 2011 Geen reacties

Deze maand valt het talent van de Dutch National Opera Academy weer te bewonderen. De academie voert Donizetti’s kaskraker L’elisir d’amore op. De cast van jonge zangtalenten wordt geregisseerd door Javier López Piñón en geleid door drie verschillende dirigenten.

De Dutch National Opera Academy (DNOA) bestaat sinds 1996 en is een initiatief van de conservatoria van Den Haag en Amsterdam. Het is een tweejarige opleiding die veelbelovende operazangers op weg helpt in het beroepsveld. DNOA wordt geleid door Alexander Oliver.

Tweemaal per seizoen laat DNOA zich aan de buitenwereld zien met volledig geënsceneerde operaproducties. Het afgelopen seizoen voerde de academie bijvoorbeeld Albert Herring en La clemenza di Tito op.

In januari staat L’elisir d’amore op het programma, een nog altijd zeer populaire opera van de belcanto-componist Gaetano Donizetti. L’elisir d’amore gaat over de sullige, jonge boer Nemorino, die verliefd is op de mooie, rijke Adina. Zij lijkt echter te kiezen voor de arrogante sergeant Belcore.

Nemorino koopt met al het geld dat hij heeft een liefdesdrankje (l’elisir d’amore) bij de kwakzalver Dulcamara. Door onvoorziene omstandigheden wordt Nemorino opeens een rijk man, staat daardoor volop in de belangstelling van het vrouwelijke geslacht en wint het hart van zijn geliefde Adina. Hij denkt dat dit het werk van het drankje is (in werkelijkheid wijn) en brengt hulde aan Dulcamara.

L’elisir d’amore wordt zeer vaak uitgevoerd in operahuizen, niet in het minst door de beroemde aria ‘Una furtiva lagrima’. De Nederlandse Opera zette het werk vorig seizoen nog op het toneel en Opera Zuid trekt in mei door het land met de opera.

De productie van DNOA wordt geregisseerd door Javier López Piñón, die het werk benadert als een ode aan de commedia dell’arte. De muzikale leiding is in handen van Kenneth Montgomery, Frank Zielhorst en Gregory Charette.

Er zijn twee casts, bestaande uit studenten van de academie. Adina wordt vertolkt door Alexandra Schoeny en Elisabeth Meyer, Nemorino door Geoffrey Desgives en Peter Davoren, Belcore door Tim Kuypers en Laurent Deleuil en Dulcamara door Arman Isleker en Florian Bonneau.

De productie gaat op zaterdag 15 januari in première in de Kees van Baarenzaal van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Daarna zijn er tot en met 22 januari nog vijf voorstellingen.

Zie voor meer informatie de website van de Dutch National Opera Academy.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.