Home » Binnenkort

Reisopera speelt twee Franse eenakters

Enschede14 januari 2011 Geen reacties

De Nationale Reisopera brengt in januari en februari twee Franse eenakters: La voix humaine van Francis Poulenc en L’heure espagnole van Maurice Ravel. Het zijn ‘twee intieme portretten van vrouwen die volledig in de ban van de liefde zijn geraakt’.

La voix humaine is een indringende monoloog van een vrouw die door haar partner verlaten is en hem tijdens een telefoongesprek probeert te laten terugkeren. L’heure espagnole is een komedie over de vrouw van een klokkenmaker, Concepción, die bezocht wordt door haar minnaars als haar man aan het werk is.

De Reisopera omschrijft het als ‘een avond van uitersten’. Beide werken worden geregisseerd door Laurence Dale, die eerder bij het gezelschap was te zien met L’Opera Seria en Les contes d’Hoffmann.

De enige rol van La voix humaine wordt gezongen door Maria Ewing. De 60-jarige Amerikaanse mezzosopraan is beroemd van optredens over de hele wereld, waaronder bij de Metropolitan Opera en de Scala. Ze heeft zowel sopraan- als mezzosopraanrollen gezongen.

De hoofdrol in L’heure espagnole wordt vertolkt door de Franse Marie-Ange Todorovitch, een mezzo met een breed repertoire, van Rossini, Mozart en Strauss tot bekende Franse opera’s.

Haar minnaars (incluis echtgenoot) worden gezongen door de jonge Nederlandse tenor Erik Slik, Steven Tharp, Craig Verm en Philippe Kahn.

Beide operaatjes worden begeleid door het Orkest van het Oosten onder leiding van Patrick Davin.

De productie gaat op zaterdag 22 januari in première. Daarna zijn er nog tien voorstellingen. Zie voor meer informatie de website van de Nationale Reisopera.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.