Buitenland

New York City Opera maakt nieuwe start

Ruim twee jaar na zijn faillissement maakt de New York City Opera een doorstart. De plannen van NYCO Renaissance, de organisatie die zich sinds vorig jaar inzet voor de terugkeer van het gezelschap, werden op dinsdag 12 januari goedgekeurd door de rechter. Eind januari volgt een eerste productie.

De New York City Opera wil in het Rose Theater in 'Jazz at Lincoln Center' een nieuw thuis vinden (© Fbv65edel / Creative Commons-licentie).
De New York City Opera wil in het Rose Theater in ‘Jazz at Lincoln Center’ een nieuw thuis vinden (© Fbv65edel / Creative Commons-licentie).

NYCO Renaissance wil de New York City Opera (ook wel “the people’s opera” genoemd) een nieuw leven geven in het Rose Theater in ‘Jazz at Lincoln Center’, niet ver van het Lincoln Center waar de Metropolitan Opera zijn voorstellingen speelt en waar de New York City Opera vroeger zelf ook actief was. Het Rose Theater biedt plek aan ongeveer 1.100 mensen en beschikt over alle theatertechniek die nodig is voor operavoorstellingen.

NYCO Renaissance is van zins volledige seizoenen te progammeren. De nieuwe algemeen directeur Michael Capasso moet de comeback orkestreren. Capasso was voorheen directeur van het Dicapo Opera Theatre, dat in 2013 failliet ging.

Als eerste stap brengt NYCO Renaissance van 20 tot en met 24 januari een productie van Tosca van Puccini. De enscenering is gebaseerd op de wereldpremière van Tosca in 1900. Onder anderen James Valenti, Latonia Moore en Carlo Guelfi staan aangekondigd voor de hoofdrollen.

Lees meer over de plannen van de New York City Opera op de website van NYCO Renaissance.

Vorig artikel

Brahms' requiem in Utrecht en Den Haag

Volgend artikel

Peter Bording ontvangt Schaunard Award

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.