Home » Achtergrond, Featured, Operacast

Podcast: Strobos en Cornet naar Essen

Amsterdam21 juni 2013 1 reactie

door

Twee bekende Nederlandse zangers vertrekken naar Duitsland. Karin Strobos en Martijn Cornet zullen de komende twee seizoenen deel uitmaken van het ensemble van het Aalto-Musiktheater in Essen. In het operahuis van Hein Mulders wachten hen rollen en kansen. Place de l’Opera bracht de twee samen voor een gesprek.

(Foto Karin Strobos: Keke Keukelaar)

(Foto Karin Strobos: Keke Keukelaar)

Strobos en Cornet hebben beiden een veelbelovende carrière in Nederland en daarbuiten en hebben elk een eigen motivatie voor de stap naar Essen.

Mezzosopraan Karin Strobos begint er in januari 2014, nadat ze in Nederland nog twee rollen heeft gezongen, in Armide bij De Nederlandse Opera en in Il barbiere di Siviglia bij de Nationale Reisopera. Bariton Martijn Cornet start in september, met een rol in Werther van Massenet. Eind augustus staan beiden nog in verschillende producties op het Grachtenfestival 2013.

Place de l’Opera bracht de twee samen voor een gesprek over hun verwachtingen van Essen en de kansen en mogelijkheden die hen te wachten staan, over wonen in Amsterdam en werken in Essen en over de vraag hoe het Aalto aan zijn naam kwam.

Play

1 reactie »

  • lodie zei:

    Wat geweldig, twee grote Jonge Talenten die hun carriere gaan voortzetten in Essen.
    Ik wens ze heel veel succes !

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.