Home » Achtergrond, Featured, Operacast

Podcast: In gesprek met Peter Gijsbertsen

22 november 2013 Geen reacties

Peter Gijsbertsen is een jonge tenor die zowel in Nederland als in het buitenland aan zijn loopbaan werkt. Binnenkort geeft hij een solorecital in het Concertgebouw. Place de l’Opera sprak met hem over hoe hij ‘aan de zang’ raakte, wat voor rol Glyndebourne in zijn carrière speelde, zingen in rare kostuums, het lied en wat hij de komende jaren wil. Veel, zo blijkt.

Peter Gijsbertsen (foto: Reimar Ott).

Peter Gijsbertsen (foto: Reimar Ott).

De Nederlandse tenor Peter Gijsbertsen studeerde in 2006 af van het conservatorium in Utrecht. Sinds die tijd was hij geregeld in Nederland te horen, onder meer bij de Nationale Reisopera en de NTR ZaterdagMatinee. Kort na zijn afstuderen debuteerde hij in Glyndebourne, waar hem in 2007 de John Christie Award toegekend werd. Vorig jaar won hij de eerste prijs voor liedvertolking op het Internationaal Vocalisten Concours in Den Bosch.

De laatste zeven jaar was Gijsbertsen elke zomer in het Engelse Glyndebourne. Hij zong er de rol van Der junge Seemann in Tristan und Isolde en Maintop en The Novice in Billy Budd. Die laatste productie, van afgelopen zomer, werd ook concertant uitgevoerd in de Royal Albert Hall tijdens de BBC Proms en gaat in februari 2014 naar New York.

Op 1 en 3 december aaanstaande staat Gijsbertsen respectievelijk in Rotterdam (De Doelen) en Amsterdam (het Concertgebouw). In Rotterdam werkt hij mee aan een carte blanche-concert van pianiste Reinild Mees, met verder Ilse Eerens en Maria Fiselier als solisten. Het optreden in Amsterdam, in de Kleine Zaal, is een solorecital in het kader van de serie Jonge Nederlanders. Daarbij zal Gijsbertsen begeleid worden door pianist David Smith. Zie voor meer informatie en het boeken van kaarten voor dat concert de website van het Concertgebouw.

U kunt de podcast hieronder beluisteren of u via iTunes abonneren. Voor het Androidplatform (smartphone en tablet) zijn er apps als iPP en BeyondPod.

Play

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.