Home » Achtergrond, Featured, Operacast

Podcast: Ruth Willemse, ambitieuze mezzo

9 oktober 2015 Geen reacties

Ruth Willemse studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam en behaalde haar master in 2013 in Groningen. Op dit moment zingt ze Kate Pinkerton in Madama Butterfly bij de Nederlandse Reisopera. “Ik ben niet uit op roem, ik wil het uiterste uit mijn talent halen.”

Ruth Willemse (© www.robertodresia.com).

Ruth Willemse (© www.robertodresia.com).

Ze is nu Kate Pinkerton – dit weekend in Carré in Amsterdam voor het laatst te zien – en zong eerder dit jaar de rol van Maddalena in Reimsreisje, de Rossini-bewerking van De Nationale Opera. Ze was Old Lady en Paquette in Candide en zong Concepcion in L’heure espagnole.

Ruth Willemse heeft een mooi cv en is vol ambitie voor de volgende stappen in haar zangcarrière in opera en lied. Ze vertelt er openhartig over in een gesprek met Place de l’Opera. Zie voor meer informatie de persoonlijke website van Ruth Willemse.

U kunt de podcast hieronder beluisteren of u via iTunes abonneren. Voor het Androidplatform is Podcast Addict een veelgebruikte app voor smartphone of tablet. Als u daarin via de zoekfunctie Place de l’Opera intypt, komt u vanzelf bij onze podcasts.

Play

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.