Home » Geen categorie

Gheorghiu schrapt Carmen-optredens

New York13 augustus 2009 Geen reacties

Angela Gheorghiu heeft zes van haar acht optredens als Carmen bij de Metropolitan Opera afgezegd. De Roemeense zou in de nieuwe productie een koppel vormen met haar man Roberto Alagna als Don José, maar ‘persoonlijke redenen’ doen haar daarvan afzien.

Het optreden van Gheorghiu in de Carmen-productie van Richard Eyre, die op 31 december tijdens gala in première gaat, was veelbesproken, aangezien ze als sopraan een mezzorol zou gaan vertolken.

Dat gaat ze nog steeds doen, maar dan in mindere mate. Op haar website deelt ze ‘met veel spijt’ mee dat ze vanwege ‘persoonlijke redenen’ de eerste reeks voorstellingen in december en januari niet zal zingen. Ze komt alleen op 28 april en 1 mei 2010 naar New York voor de productie.

Pikant detail: bij die twee voorstellingen staat Jonas Kaufmann ingepland als Don José, en niet haar echtgenoot Alagna. En dus klinken er boze tongen die spreken over mot in de relatie tussen de twee sterren.

Elina Garanca zal Gheorghiu vervangen in de eerste zes voorstellingen. De Letse mezzosopraan zou tijdens de repetitieperiode van Carmen eigenlijk Les Contes d’Hoffmann moeten zingen, maar haar rol daarin wordt overgenomen door Kate Lindsey.

De afzegging van Gheorghiu komt kort nadat Anna Netrebko haar volledige optreden in La Traviata bij de Metropolitan Opera afblies. Ook de optredens van Rolando Villázon in het komende seizoen zijn nog onzeker, aangezien hij herstellende is van een operatie aan zijn stembanden. Onzekere tijding dus voor het grootste operahuis ter wereld.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.