FeaturedGeen categorieReisverhalenWedstrijd

Aaike Nortier: Ik sta in de finale!

De pas 19-jarige zangstudente, mezzosopraan Aaike Nortier werd uitgekozen door een vakjury om Nederland te vertegenwoordigen op het Europese zangcours, de Lions European Music Competition in Zagreb. Het is zeg maar het Eurovisie Songfestival voor klassieke zangers. Het concours vindt plaat tijdens het Europaforum in Zagreb (van 26 t/m 28 oktober 2022). Aaike is student aan de ArtEZ University of the Arts in Zwolle.

Aaike is de jongste van alle deelnemers op het concours en ze gaat voor Place de l’Opera een blog bijhouden over haar grote avontuur.

Mezzospraan en blogger Aaike Nortier. Foto:© La Mascotte

Aflevering 3:

DAG 3 ochtend

Tjongejonge, ik ben al veel te lang wakker. Ik heb buikpijn van de spanning en mijn voeten tintelen, ken je dat gevoel? Het is alsof ik aan een afgrond sta waar ik elk moment vanaf moet gaan bungeejumpen. Zometeen ga ik ontbijten en dan moet ik inzingen en me klaarmaken om naar het conservatorium te gaan, waar het concours wordt gehouden. Om 13:00 uur worden er nummers getrokken door alle kandidaten, om de volgorde te bepalen. Vervolgens is om 14:30 de eerste zanger aan de beurt en dan is de boel officieel van start. Spannend!!!

Aaike Nortier tijdens haar voorronde.

Avond

Ben ik weer.

Nou, dat was me een dag. Vanochtend moesten we met zijn allen in een zaaltje gaan zitten, om allemaal een nummertje te trekken. Daarmee zou de volgorde van de optredens worden bepaald. Ik vond het maar een rare gang van zaken, dus toen mevrouw langs kwam met haar briefjes met nummertjes, werd ik bijzonder nerveus. Met trillende handen ontvouwde ik mijn briefje en tot mijn geluk stond daar heel groot het cijfer “12” op. Van de 15 kandidaten zou ik dus als één van de laatsten aan de beurt zijn, en dat viel me alles mee. Ik had genoeg tijd om me voor te bereiden, dus ik ben rustig teruggelopen naar het Westin hotel en ik heb vertoefd in mijn kamer tot het tijd was om te gaan.

Ik sta in de finale!

Gek genoeg was ik, toen ik eenmaal mijn jurk aan had, helemaal niet zenuwachtig meer. Ik dacht alleen maar “joh, je doet het gewoon, en wat daar dan uitkomt zien we dan wel weer”. Ik voelde me goed voorbereid en dat bleek ook zo te zijn, want…

IK STA IN DE FINALE!

De jury heeft, samen met vijf anderen, míj́ uitgekozen om morgen nog eens te zingen!

De finaliste en de juryleden. Foto:©Aaike Nortier

Dus nu zit ik op bed, nog steeds deze informatie verwerkend. Ik ga zo direct al slapen en ik heb super veel zin in morgen…

Tot dan!

 

Hier is aflevering 1 

Hier is aflevering 2

Vorig artikel

Aaike Nortier in Zagreb; daar zijn we dan

Volgend artikel

Twee gelukkige, zingende mensen.

De auteur

Redactie

Redactie