Home » Headline, Nieuws

Guus Mostart per 2013 weg bij Reisopera

Enschede13 april 2011 1 reactie

Guus Mostart legt zijn werk als intendant van de Nationale Reisopera per 1 januari 2013 neer. Dat maakte het gezelschap vandaag bekend. Vanaf 2013 zal de Reisopera een nieuw directiemodel invoeren, waarin Nicolas Mansfield artistiek directeur wordt.

Guus Mostart (foto: Marco Borggreve).Guus Mostart is sinds 1 augustus 2000 intendant van de Nationale Reisopera. ,,Als ik per 1 januari 2013 terugtreed, ben ik bijna dertien jaar lang directeur van de Reisopera geweest”, zegt hij. ,,Zowel voor het bedrijf als voor mijzelf lijkt mij dit een natuurlijk einde van een boeiende en bewogen periode.”

Mostarts vertrek valt samen met het einde van het huidige kunstenplan en het begin van een nieuw directiemodel bij de Reisopera, waar de Raad van Toezicht in juni vorig jaar al een besluit over nam.

Net als De Nederlandse Opera en Opera Zuid krijgt de Reisopera een model met een artistiek directeur en een zakelijk directeur, in plaats van een eenhoofdige leiding. De positie van artistiek directeur wordt ingevuld door Nicolas Mansfield, momenteel hoofd productiebureau. De zakelijk directeur wordt op korte termijn geworven.

,,Ik vind dat de Raad van Toezicht een prima keuze heeft gemaakt en heb er alle vertrouwen in dat Nicolas Mansfield het artistiek leiderschap op inspirerende wijze gaat vervullen”, zegt Mostart. ,,Er staan belangrijke veranderingen in operaland op het spel en voor mijn opvolgers is er werk aan de winkel.”

door

1 reactie »

  • Kevin zei:

    Is this good or bad or neutral news? Opera fans abroad would like to know.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.