Home » Buitenlands nieuws, Nieuws

Nino Machaidze tekent bij Sony Classical

18 januari 2011 Geen reacties

De populaire Georgische sopraan Nino Machaidze heeft een contract getekend met Sony Classical. Dat bericht Gramophone. Het eerste album van de 27-jarige zangeres moet in het voorjaar uitkomen en bevat belcanto-aria’s.

Machaidze heeft zich de afgelopen seizoenen in rap tempo naar de top van de operawereld gewerkt. De Georgische studeerde aan de academie van de Scala in Milaan, debuteerde al op haar 24e bij het beroemde Milanese theater en stond de afgelopen jaren op befaamde tonelen als die in Salzburg, Londen en New York.

Ze is uiteraard dolgelukkig met het contract bij Sony. ,,Het is een eer om in het rijtje te komen staan bij de fantastische artiesten die Sony in huis heeft. En dat ik de kans krijg om al op jonge leeftijd op te gaan nemen, maakt het extra speciaal voor me.”

Voor haar eerste Sony-album gaat Machaidze samenwerken met het orkest en koor van het Teatro Communale di Bologna, dat geleid zal worden door de jonge dirigent Michele Mariotti. Machaidze zal een verzameling belcanto-aria’s opnemen.

Overigens is de sopraan dinsdag 25 januari op het witte doek te zien in Nederland, in een uitzending van Rigoletto bij de JT Bioscopen in Amersfoort, Heerhugowaard en Nijmegen.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.